Međunarodni ispiti nemačkog jezika

ZD - ZMP - ZOP

ZD - Zertifikat Deutsch

Sertifikati koje izdaje nemački Gete Institut potvrda su Vašeg dobrog vladanja znanjem nemačkog jezika. Stoga veliki broj ljudi kojima treba zvanična potvrda da su savladali osnove, i više od toga, nemačkog jezika izlazi na ove ispite.
Ovaj ispit podrazumeva da je kandidat savladao B1 nivo znanja.
Validnost sertifikata je neograničena.

 

ZMP - Zentrale Mittelstrufenprufung

Polaganjem ovog ispita dokazali ste da posedujete dobro znanje standardnog nemačkog jezika. Vaša jezička sposobnost podrazumeva da razumete širok spektar zahtevnih, dužih tekstova, kao i da obuhvatite implicitna značenja; moći ćete spontano i tečno da se izražavate, a da ne morate primetno i često da tražite adekvatan izraz; umećete da upotrebljavate jezik u društvenom i poslovnom životu ili u obrazovanju i studijama, i to delotvorno i fleksibilno; moći ćete da se izražavate jasno, strukturirano i podrobno o kompleksnim sadržajima i pritom da upotrebljavate različita sredstva, koja se odnose na povezivanje teksta.
Širom sveta ovaj ispit priznat je od strane većine poslodavaca kao potvrda Vašeg odličnog poznavanja nemačkog jezika.
Polaznici koji polože ovaj ispit imaju potvrdu da mogu sa pouzdanošću da se snalaze u većini situacija, društvenih, profesionalnih ili u vezi daljeg školovanja u kojima bi se našli na nemačkom govornom području. Taj sertifikat je priznat od strane skoro svih univerziteta i koledža, te stoga nema potrebe da izlazite na njihove ispite za proveru znanja jezika. Odgovarajući nivo je B2.
Validnost sertifikata je neograničena.

 

ZOP - Zentrale Oberstufenprufung

Naravno, kao i prethodni ispiti i ovaj  je u nadležnosti Gete Instituta.
Sa diplomom o položenom ispitu stičete dokaz da ćete bez muke umeti da razumete praktično sve što pročitate ili čujete,  da ćete  moći da sažimate informacije iz različitih pisanih i usmenih izvora, dajući pritom obrazloženja i objašnjenja u vezi sa tim, moći ćete spontano, vrlo tečno i jasno da se izražavate, pa čak i da razjasnite finije nijanse u značenju kod kompleksnijih sadržaja, i usmeno i pismeno.
Sa profesionalne tačke gledišta ZOP se posmatra kao konkretan dokaz Vašeg savršenog vladanja nemačkim jezikom.
Odgovarajući nivo je C2.
Validnost sertifikata je neograničena.

Login

Prijava samo za registrovane korisnike