Učenje turskog jezika

Life Virtual-škola van škole

Osim časova u školi, nastava za ovaj jezik se organizuje i putem Skype-a.

Ukoliko vam se ideja da učite jezik u udobnosti svoga doma, bez izlaska iz kuće, spremanja, prevoza, kiše, vreline, poledice,... čini primamljiva- odlučite se za nastavu on-line.

Za pojedinosti pozovite 060 400 44 22

Turski jezik - life.edu.rs

Kada neko sa ovih prostora čuje turski jezik, verovatno ga u prvi mah oseti bliskim zbog mnoštva reči koje prepoznaje, jer u srpskom jeziku ima više od 8500 turcizama- reči koje potiču iz turskog jezika. Ovaj melodični jezik, koga sa pravom neki nazivaju ''italijanski Istoka'' i koji spada u grupu altajskih jezika, privlači i zbog simpatija našeg naroda za Republiku Tursku. Sve je manje onih koji nisu uživali u čarima turske hrane, muzike, turske obale i Istanbula i koji tom prilikom nisu upoznali bar jednog predstavnika tog nama prema mentalitetu bliskog naroda, a naravno, tu su i turske serije koje u sve većem broju pristižu na naše televizije.

Turski jezik - life.edu.rs

Turski jezik - life.edu.rs
Istanbul

Iako možemo da prepoznamo mnoštvo reči, turski jezik se po gramatičkoj strukturi bitno razlikuje od srpskog jezika. Najveći problem predstavljaju nastavci kojih na jednu reč može doći i do 17, te je tako najduža reč koja se javlja u literaturi 
Avrupalılaştırıverilemeyebilenlerdenmişsiniz,
koja se na srpski jezik prevodi čitavom jednom rečenicom:
Vi ste izgleda jedni od onih koji ne mogu da se brzo evropeiziraju.

Mada ponekad prevođenje sa turskog jezika deluje kao rešavanje matematičkog zadatka, nije suviše teško savladati ovaj lepi jezik, jer i sami Turci nastoje da pojednostave konstrukcije u govoru, te da govore u kratkim rečenicama.

Turski jezik - life.edu.rs Istanbul
Istanbul

Ako želite da naučite turski jezik i tom prilikom se upoznate i sa bogatom i raznolikom kulturom i istorijom ove nama prijateljske zemlje, ukoliko želite da budete u mogućnosti da se prilikom uživanja na nekom od četiri mora na koja ova lepa zemlja izlazi ili dok se odmarate od šopinga i obilaska Istanbula, upustite u razgovor sa nekim od prijateljski raspoloženih Turaka, ovo je pravi kurs za vas!

Turski jezik - life.edu.rs Oludeniz
Oludeniz

Turski jezik - life.edu.rs Kapadokija
Kapadokija

Turski jezik - life.edu.rs Pamukkale
Pamukkale

korisni linkovi: 
http://www.goturkey.com
http://www.allaboutturkey.com

Login

Prijava samo za registrovane korisnike